Mednarodna dostava

Dostavljeno neposredno na naslov prejemnika

Vsako darilo je prilagojeno fotografiji in / ali besedilu

Mednarodna dostava

Na voljo imamo različne možnosti pošiljanja. Pričakovani datum dostave za vsako darilo najdete ob zeleni kljukici.

Dostavljeno neposredno na naslov prejemnika

Bi radi koga presenetili s čudovitim darilom? Vsa naša darila so odposlana brez računa, tako da lahko darilo pošljemo neposredno prejemniku.

Vsako darilo je prilagojeno fotografiji in / ali besedilu

Vsako darilo, ki ga ustvarimo, lahko prilagodimo s fotografijo in / ali besedilom po vaši izbiri, tako da je vsakič za vsako priložnost resnično unikatno.

Za božič vsi radi pripravimo pogostitev, vendar je to že tako naporen in včasih stresen čas. Če preprosto nimate dovolj časa, ne skrbite! Vaš kuharski mojster Leopoldo Castillo je pripravil 4 preproste božične recepte, s katerimi boste svojim gostom v kratkem času pripravili praznično božično večerjo!

Vedno se mudi

Vsi smo že bili tam: za božično večerjo smo želeli pripraviti veliko, da bi navdušili svoje goste in jih navdušili s tem, kako okusno je vse to pripravljeno. Vendar je to lahko izziv, saj nimamo veliko časa, da bi vse to pripravili, in čeprav bi radi preživeli več ur v kuhinji, da bi bilo vse čim bolj popolno, to preprosto ni realno. Tečemo od trgovine do trgovine, da dobimo vse sestavine, okrasimo domove od vrha do tal, čakajo nas božične pijače, hkrati pa poskušamo poskrbeti za otroke. Razumemo vas, zato smo našega kuharja YourSurprise prosili, naj pripravi 4 preproste recepte, ki bodo tvorili popolno, enostavno božično večerjo. Srečno kuhanje in dober apetit!

Predvidevamo, da boste imeli na večerji veliko skupino ljudi, zato vsi ti recepti služijo 10 osebam. Če je vaša zabava manjša, preprosto prilagodite količine.

Predjed: tatarski losos (za 10 oseb)

Zakaj je to preprost božični recept?

Ta recept je enostaven za sledenje in ne traja dolgo, saj ga lahko pripravite v 30 minutah! Poleg tega je videti praznično in je okusen.

Sestavine:

  • 450 gramov surovega lososa brez kože in kosti
  • 1 šalotka
  • 1 avokado
  • 2 žlički kaper
  • 2 žlički olivnega olja
  • 2 žlički svežega drobnjaka
  • 2 žlički limetinega soka
  • 2 žlički polnozrnate gorčice
  • 1 ščepec soli

Kaj storiti:

  1. Lososa po dolžini razrežite na osem kosov, nato pa jih ponovno razrežite na osem kosov po širini. Kose, ki so ostali, ponovno razrežite na osminke. Na koncu bi morali dobiti majhne kvadratke lososa. Lososa položite v skledo.
  2. Avokado sesekljajte tako, da so koščki enako veliki kot kocke lososa. Prav tako drobno sesekljajte šalotko, drobnjak in kapre ter vse skupaj zmešajte v skledi.
  3. Dodajte oljčno olje, limetin sok, gorčico in sol ter rahlo premešajte. Do postrežbe shranite v hladilniku.
  4. Ko boste jed postregli, imate na voljo več možnosti. Tartare lahko postrežete v lepi skledi na mizi kot prigrizek s tortiljinim čipsom. Presenetljiv preobrat za letošnji božič! Lahko pa se odločite za tradicionalni način in ga postrežete na krožniku; v tem primeru vam svetujemo, da zraven postrežete hrenovke ali kumare kot alternativo z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Okrasite z rezino limete in svežim drobnjakom.

Glavna: Božična šunka z javorjevim sirupom (10 oseb)

Zakaj je to preprost božični recept?

Priprava pršuta se morda zdi zapletena, vendar je veliko lažja, kot si mislite! Tudi drugi bodo mislili, da je zapletena, kar pomeni, da boste z njo osvojili nekaj resnih točk, ko jo boste postregli. Za pripravo je potrebnega nekaj časa, vendar jo lahko pripravite dva dni vnaprej, tako da si delo razporedite in boste imeli na dan več časa.

Sestavine:

  • 5 kg šunke s kostmi
  • 1 cimetova palica
  • 1 žlička zrnc popra
  • 1 žlička semen koriandra
  • 2 lovorjeva lista
  • 25 klinčkov

Za glazuro:

  • 200 ml ahornsiroop
  • 2 žlici polnozrnate gorčice
  • 2 žlici Worcestershire omake
  • 2 žlici sojine omake

Kaj storiti:

  1. Šunko položite v veliko posodo in dodajte hladno vodo, da bo šunka skoraj popolnoma potopljena. Dodajte zelišča in lovorjev list. Vodo zavrite. Ko voda zavre, zmanjšajte temperaturo. Pustite vreti približno 1 uro in 50 minut. Ko voda izhlapi, ponovno dolijte vrelo vodo. Če se na vodi pojavi pena, jo poberite.
  2. Previdno izlijte tekočino za kuhanje. Če želite, jo lahko shranite in uporabite kot osnovo za juho. Pečico nastavite na 190 stopinj (170 stopinj pri vročem zraku ali 5 stopinj pri plinski pečici). Pustite šunko nekaj časa, da se ohladi, medtem ko se pečica segreje. Šunko položite v velik pekač. Odrežite kožo, da povsod ostane enakomerna plast maščobe. V maščobo naredite zareze, ki jih naredite tako, da zarežete v križnem vzorcu. Po pršutu razporedite nageljnove žbice in jih vstavite v meso. Šunko lahko dokončate zdaj, kot je opisano v naslednjem koraku, ali pa jo shranite v hladilniku za največ dva dni.
  3. Sestavine za omako zmešajte v skledi. Polovico prelijte čez šunko in jo 15 minut pecite v pečici. Nato šunko ponovno vzemite iz pečice in jo prelijte s preostalo omako. Šunka gre ponovno v pečico in jo peče 35 minut. Vmes meso še trikrat ali štirikrat vzemite ven in šunko ponovno prelijte s sokovi in omako, da se dobro vpije v meso. Vmes meso tudi obrnite, da se enakomerno zapeče. Ko je šunka pripravljena, jo pred rezanjem pustite stati vsaj 15 minut. Šunko lahko pojeste takoj, vendar vam lahko med napornimi prazniki pride prav tudi, da dva dni stoji v hladilniku in jo nato postrežete hladno. To je prav tako okusno!

Dodatna jed: Pečen krompir s hrustljavo slanino (za 10 oseb)

Zakaj je to preprost božični recept?

To je enostaven božični recept, saj je pred pripravo jedi na mizi potrebnih le nekaj dejanj. Krompir skuhate, nato pa ga položite v pečico, sicer pa nimate veliko dela. V razmeroma kratkem času in z malo truda boste imeli na mizi praznično prilogo.

Sestavine:

  • 1,5 kg krompirja
  • 200 gramov trakov slanine
  • 3 žlice olivnega olja
  • ¼ žličke črnega popra
  • 150 gramov parmezana
  • 70 gramov drobno sesekljanega peteršilja

Kaj storiti:

  1. Pečico segrejte na 220 stopinj, žar pa nastavite na najnižjo stopnjo.
  2. Krompir dobro operite in ga narežite na četrtine. Dajte jih v lonec z vodo in zavrite. Dodajte majhno žličko soli in kuhajte 12-15 minut oziroma dokler ga z lahkoto ne prerežete z nožem. Krompirja ne prekuhajte, ne sme se drobiti. Odcedite ga in ga za nekaj časa postavite na stran.
  3. Medtem ko se krompir kuha, rezine slanine po dolžini narežite na trakove. Nato jih še enkrat narežite po širini, dokler ne ostanejo približno 1,5 centimetra veliki kosi. Slanino pražite, dokler ni čisto hrustljava. Slanino odcedite na kuhinjskem papirju. Maščobo za cvrtje prihranite za pozneje.
  4. Oljčno olje in maščobo iz slanine razporedite po pekaču. Krompir položite v sani z notranjo stranjo navzdol. Po okusu dodajte sol in poper. Krompir pecite v pečici, dokler ne dobi hrustljave prevleke, kar traja približno 35-40 minut.
  5. Krompir vzemite iz pečice in ga postrezite s svežim peteršiljem in parmezanom.

Sladica: Tiramisu s preobratom (za 10 oseb)

Zakaj je to preprost božični recept?

Seveda se lahko neskončno ukvarjate z deljenjem jajc in stepanjem beljakov za popoln tiramisu. To je zabavno, če vam uspe, če pa ne, porabite ogromno časa. Lahko ga tudi nekoliko prilagodite. Pri tem receptu za tiramisu dodate zračno stepeno smetano, kar pomeni, da pri tem ne uporabljate beljakov. To je veliko hitreje in uspeh je zagotovljen. In verjetno vaši gostje tega sploh ne bodo opazili.

Sestavine:

  • 4 skodelice espressa ali cafetiera za štiri skodelice močne kave
  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • 50 ml amaretta ali katerega koli drugega likerja, ki vam je všeč
  • 1 Panettone, italijanski božični kruh. Če ga ni na voljo, dodajte piškote ladyfinger.
  • 1 strok vanilije, razpolovljen in s strganimi semeni
  • 150 gramov sladkorja v prahu
  • 200 ml stepene smetane, stepene do majhnih grudic, ko odstranite metlico ali mešalnik iz posode
  • Kakav v prahu
  • Temna čokolada, naribana za okras

Kaj storiti:

  1. V veliki skledi zmešajte espresso, sladkor v prahu in amaretto. Panettone narežite na 1 cm široke rezine in jih dodajte k mešanici kave. Pustite, da se dobro prepoji.
  2. V drugi skledi zmešajte vanilijeva semena, maskarpone in sladkor v prahu. Dodajte stepeno smetano in z nežnim mešanjem premešajte.
  3. Polovico panettoneja dajte v veliko skledo. Na to položite polovico mascarponejeve zmesi. Nato sledi zadnja plast panettoneja in zadnja plast maskarponeja.
  4. Na koncu posujemo še plast kakava v prahu in za približno dve uri postavimo v hladilnik, da se testo strdi. Pred serviranjem dodajte še eno plast čokoladnih rezin. Uživajte v svojem obroku!

Iščete čudovite kuhinjske dodatke ali okraske za božično mizo? Naslednji predmeti bodo čudovito izgledali na vaši božični večerji!

Osebni hladilnik za vino iz nerjavečega jekla

Osebni hladilnik za vino iz nerjavečega jekla

Vgraviran dekanter

Vgraviran dekanter

Osebno oljčno olje

Osebno oljčno olje

Blog - prilagojena darila

Blog - prilagojena darila